Bereiding van de kruidenmedicijnen

Het door dokter Wu met zorg samengestelde kruidenmengsel wordt in zijn geheel in een pan gedaan en geheel met water bedekt. De pan wordt voorzichtig aan de kook gebracht, pas op voor overkoken. Het water moet even doorkoken.

Dan wordt het waterige gedeelte waar de kruiden zijn ingetrokken gezeefd en in een thermosfles of bewaardoos gedaan. In de regel wordt 3 keer per dag een beker van deze kruidenthee of kruidensoep gedronken. In het begin zijn we wat voorzichtig. Soms zijn de kruiden zo sterk dat de weerslag in het lichaam hevig is. Dan moeten we minderen.

De pan gaat de ijskast in en als de vloeistof op is, wordt opnieuw water bijgevuld en gekookt. Nu kan wat langer worden doorgekookt om alle aftreksel uit de kruiden te krijgen.

U kunt 2-3 weken met de kruiden doen. Regelmatige inname is noodzakelijk. Om u beter te maken heeft u een flinke dosis nodig. Hollandse zuinigheid , nalatigheid of eigen regels volgen is dan misplaatst. Een witte aanslag op de kruiden is meestal het gevolg van de werking van de energie die uit de kruiden komt. Het opkoken doet de aanslag verdwijnen. Bij hoge buitentemperaturen moeten de kruidenaftreksels onmiddellijk worden gekoeld. Direct uit de ijskast opdrinken is niet aan te raden, even opwarmen is noodzakelijk.

U zult even moeten doorzetten en eventuele misprijzende opmerkingen van huisgenoten, collega’s of dokters moeten trotseren. Al snel zult u zich sterker voelen. Het beste blijk dat u op de goede weg bent. U zult de tijd moeten nemen om de veranderingen in uw lichaam en geest te observeren . U wordt aangeraden dagelijks wat kleine notities te maken.

U kunt dokter Wu altijd opbellen om uw bevindingen met hem door te nemen. Als het u vreemd is om op deze manier aan uw genezing te werken heeft u de steun en kennis van Dr. Wu en van andere patiënten nodig om u staande te houden in een andersdenkende omgeving.

 

Gemalen Poeders

De gemalen kruidenmedicijnen dienen het gemak. Ze zijn minder effectief dan de gekookte, maar worden toegepast als koken bezwaarlijk is. Ook worden ze ondersteunend toegepast naast de gekookte medicijnen.

Dr. Wu maakt vele soorten gemalen kruiden , weer afhankelijk van uw diagnose. U kunt ze met water of thee innemen of er alleen op zuigen. Oppassen voor verslikken. U kunt ze ook weer in water koken en het aftrekstel drinken. Dan kunt u ze een paar keer gebruiken.