Chi gong beoefening

De beoefening van chi gong onder zijn leiding staat centraal in de genezings – en preventie methode van dokter Wu. Het is essentieel om, wat er ook aan de hand is, in beweging te blijven, het bloed en de energie te laten stromen. Qi gong is de op genezing gerichte evenknie van kung fu. Dr. Wu is een van de weinige Chinese kung fu meesters die hun vaardigheden gebruiken voor medische toepassingen,

De oefeningen die staande worden gedaan, versterken de spieren, zelfs die van de tong; bevorderen het opnemen van zuurstof via de ademhaling; bevorderen de concentratie en het loslaten van gedachten en spanningen. Aan het begin stelt u zich voor dat u in het krachtige energieveld van het Himalayagebergte staat. In de loop van de Chinese geschiedenis zijn duizenden oefeningen ontwikkeld, voor beginners en gevorderden. De oefeningen bevorderen de gezondheid en de karaktervorming. Door deze eigenschappen heeft u meer succes in uw leven.

Himalaya chi gong is een krachtige methode die niet thuis beoefend mag worden. Door ondeskundige beoefening ontstaan blokkades die de symptomen alleen maar verergeren. Omdat we zelf meestal geen idee hebben van onze eigen chi, voelen we  niet dat dit de oorzaak is van onze klachten. Daarom is er een deskudige leraar nodig die inzicht heeft in de energiestromen binnen en buiten ons lichaam.