Praktijkvoorbeelden en resultaten

Het is niet makkelijk om een goede Chinese qi gong dokter te zijn.Omdat hij niet wil opereren en niet met schadelijke middelen wil genezen, is de leefwijze van betrekkene  van groot belang. Veel verstoringen binnen en buiten op het lichaam en ook verstoringen van de geest, worden veroorzaakt door een oververhitte lever en nierfunctie. Zonder dat betrokkene er erg in heeft, waardoor de verkeerde voedingsmiddelen worden gebruikt. Ze moeten onmiddelijk overgaan op een yin dieet met veel yinne groenten, geen stimulerende middelen gebruiken als alcohol en koffie. Alleen gestoomde producten eten en dingen als patat en pizza mijden. Zo'n leefwijze vereist een toegewijde houding, een wil om langs natuurlijke weg beter te worden en natuurlijk begrip en vertrouwen in de geneeskracht van de therapie.

Voor velen is het ook vreemd om met de dokter ineens qi gong oefeningen te gaan doen.Voor oefeingen wordt het meest vertrouwd op de gymleraar of de yoga leraar. Toch is qi gong een krachtig en machtig middel, mits op de juiste manier onderwezen.

Een netwerk van bekwame qi gong leraren zou het mogelijk kunnen maken dat ziekenhuizen hun deuren kunnen sluiten, verpleeghuizen leegblijven, de kosten van de gezondheidszorg een dalende lijn vertonen in plaats van een stijgende. Kijk allen maar naar de gezonde, qi gong beoefenende krasse Chinese ouderen.                                                                                                                                     

We laten Dr. Wu aan het woord ".Ik moet met alle omstandigheden rekening houden: de kenmerken van de patiënt, de manier waarop de genezing verloopt, het weer, het dieet van de patiënt, de leefwijze.

Dit is te illustreren aan de manier waarop ik een patiënte met een open wond behandelde.In  China is de behandeling van wonden, botbreuken e.d een aparte specialisatie. 

Patiënte was bij mij in behandeling, ik kende haar dus goed. Ter bestrijding van de wondroos stelde de huisarts antibiotica voor, Ik wist dat haar lever en nieren die van slechte kwaliteit zijn, nog meer schade zouden oplopen en daarom beloot ik de behandeling zelf ter hand te nemen. Bovendien meende ik dat de wond niet afgedekt moest worden, de wond heeft zuurstof nodig .De behandeling besond uit het regelmatig  aanstippen van de wond met kruidenaftreksels  Ik prbeerde verschillende kruiden uit. maar omdat het been van patiënte oedeem vertoonde kwam ik uit op kruiden die ontsmetten en tegelijk water onttrekken aan de wond. Ik wisselde 2 typen kruiden af, afhankleijk van het resultaat 

Ik raadde haar aan de wond niet te bedekken en niet in de zon en de warmte te komen( het was zomer). Ook moest ze geen gebakken of gebraden voedsel eten, geen brood, geen chocola of gekruide koek, geen suiker en veel yin (koelende) groente en fruit. Dit alles om het lichaam niet verder op te warmen(yang te laten worden).

Er zat immers veel hitte in de wond, zichbaar door een grote rode plek. Ook vermoedde ik dat een probleem met de afbraak van suiker mede veroorzaakte dat de wond zo moeilijk genas. In een later stadium kon patiënte weer zgn, energiekruiden tot zich nemen. Die energie was nodig om de wondgenezing te bespoedigen. In het beginstadium van de wond zou de opgenomen energie juist de bacteriegroei bespoedigen. De verzorging van de wond was een intensief proces van 2 maanden.  .

Dezelfde persoon kreeg een andere wond die eerst een blaar was, en eveneens moeilijk genas. Deze zat aan de binnenkant van de enkel, een zeer pijnlijke plek,  wardoor ze moeilijk kon lopen. In tegenstelling tot de andere wond die een yang karakter had, was deze wond yin. Ik maakte de wond steeds schoon met een aftreksel van gekookte wateronttrekkende  kruiden en bedekte de wond met gemalen poeder die energie aan de wond moesten geven. De wond moest wel licht afgedekt worden. De genezing was moeilijk doordat de voet was opgezwollen. Een dag inzwachtelen verminderde de zwelling. Langer inzwachtelen was niet raadzaam omdat de wond afgesloten zou zijn en juist zuurstof nodig had. Voor het dieet liet ik iets meer hete/yange voedingsmiddelen toe omdat het lichaam en de wond dat nodig hadden. Om de wond te ontsmetten werd de voet geweekt in lauw water met een beetje soda. Elke dag, soms 2 keer per dag maakte ik de wond met kruidenaftreksel schoon.Ook hier was het toelaten van zon en warmte niet aan te raden door de positieve invloed op de bacteriegroei. Omdat genezing uitbleef ging ik mijn zgn, massageolie gebruiken, kruiden in alcohol, met een yang karakter. Dat gaf een doorbraak in het genezingsproces. Eerste begon de wond te bloeden en later kwam ee snelle korstvorming tot stand.Steeds raadde ik patiënte aan goed te bewegen, het spelen van tafeltennis bijvoorbeeld bevordert de doorstroming van bloed en vocht in de benen en geeft kracht aan de benen die uitgeput worden door het genezingsproces. Deze wond duurde 3-4 weken."                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            De behandeling door dokter Wu leidt tot opmerkelijke resultaten. 

" Ik was moe, futloos en had geen levenslust. De chi gong werkt eerst reinigend ik had in het begin steeds het idee dat ik onder een heel sterke douche was geweest. Dan begint de genezing, pijnen verdwijnen en lichaam en geest worden opgefrist. Na een tijd chi gong heb ik veel energie en is mijn geest geconcentreerder en scherper. Ik weet beter wat ik wil ik en durf het aan dit te volgen.

"Het innemen van kruidenmedicijnen helpt bij depressie, ernstige vermoeidheid en verhoogt het energiepeil . De medicijnen tegen griep helpen onmiddellijk. Ook na een valpartij is het raadzaam dokter Wu op te zoeken. Bloeduitstortingen zijn dan supersnel verdwenen" 

" Onze poes was gebeten door een hond en had een grote wond. De dierenarts gaf alleen antibiotica, maar geen geneesmiddel voor de wond. We hebben de wond behandeld met kruidenaftreksels van dokter Wu waardoor de wond snel genas en de poes weer kon lopen." 

" Mijn moeder was aan het eind van haar leven gekomen en lag het grootste deel van de dag in bed. Haar huid was flinterdun en op de benen kwam het bloed aan de oppervlakte. Er ontstonden scheurwonden over een grote oppervlakte. 
De huisarts schreef alleen verbandmiddelen voor, maar geen helende substantie. Ik kreeg van Dr. Wu kruiden om te koken waarmee ik de wond moest schoonmaken, elke dag. Dit om de wond te ontsmetten. De kruiden hebben een bacteriedodende werking.
Om de wond te dichten gebruikte ik kleine hoeveelheden kruidenpoeder die ik vastplakte met een in paraffine gedrenkt gaasje. Elke dag werd dit ververst en na verloop van een week of wat was het hele gebied weer gedicht.
De thuiszorg meldde mij dat ze dit nog nooit hadden gezien.
De verpleegkunde zou over deze- eenvoudige- middelen moeten beschikken". 

" Ik was in een periode in mijn werk dat ik eigenlijk op was. Het liep tegen de Kerstvakantie en ik moest nog een zware kursus geven. Ik kwam bij Dr. Wu en die waarschuwde mij voor mijn hart.
Hij adviseerde mij onmiddellijk mijn werkzaamheden neer te leggen.
Dat heb ik niet gedaan omdat ik dacht dat ik het wel zou redden. Ik negeerde de symptomen van mijn hart. Zelfs toen ik mijn hartaanval voelde aankomen ben ik nog midden in de nacht achter de computer gaan zitten. Toen ik eindelijk in bed lag voelde ik het opkomen, herkende onmiddellijk de waarschuwing van dokter Wu, maar moest met sirene in de ziekenwagen afgevoerd worden.
Ik moet nu levenslang het vijftal medicijnen slikken die standaard gegeven worden bij hartafwijkingen en mensen met een “stand”. Gelukkig geeft dokter Wu mij aanvullende kruidenmedicijnen die de bijwerkingen neutraliseren." 

" Ik kwam op 50 jarige leeftijd bij dokter Wu na een zoektocht van 20 jaar langs huisartsen, specialisten en allerlei alternatieve genezers. Ik was intussen aardig gesloopt. Had op 33 jarige leeftijd een darmperforatie gekregen nadat ik die middag nog bij de huisarts was geweest wegens hevige darmkrampen. Ik was er heel slecht aan toe en werd een heel stuk darm verwijderd. Het was een zware operatie met blijvende gevolgen. Zo bleek ik later, pas na een hele tijd, onvruchtbaar geworden te zijn, bovendien zijn zenuwbanen geraakt waardoor ik blijvende chronische pijnen heb over de hele huid en in alle spieren.
Door de aanhechtingen van de operatie was de darmfunctie voordurend ontregeld met chronische diarree als gevolg
De remedie van de specialisten was IVF regen de onvruchtbaarheid en flink hardlopen tegen de zenuwpijnen. Toen ik eindelijk uitgeput, 40 kilo wegend, bij dokter Wu op consult kwam had ik meteen het gevoel dat hier iemand was die me begreep. En zonder bloedprikken en hongerkuren om onderzoeken te kunnen ondergaan een remedie had.
Hij constateerde dat door alle chemicaliën die ik had moeten slikken mijn lever- en nierfunktie waren aangetast. Dat kon ik herkennen want ik had in de onderste rugstreek hevige pijnen.
Dokter Wu schreef kruidenmedicijnen voor en chi gong beoefening. Ik moest onmiddellijk stoppen met hardlopen want dat sloopte mijn lichaam nog meer . Ik moest 3 keer per dag warm gaan eten en alles goed koken. De diarree stopte onmiddellijk, eindelijk na 20 jaar. Had ik dokter Wu eerder kunnen raadplegen. Dat had mij veel ellende gespaard, ook had ik een zinvolle invulling aan mijn leven kunnen geven. Nu heb ik de zorgverzekering handenvol geld gekost, terwijl dokter Wu met eenvoudige middelen een veel beter resultaat had bereikt." 

" Ik heb grote waardering voor het werk van Alex Wu, zijn passie voor zijn geneeskunde en zijn schilderkunst, zijn betrokkenheid op zijn studenten en patiënten, de manier waarop hij zonder enige pretentie opgaat in de chi gong, het is gewoon een deel van zijn leven .Speciaal en bijzonder, tegelijkertijd. Ik houd ervan dat hij natuurlijk is en ik waardeer zijn oprechtheid, zijn gevoel voor humor, en natuurlijk de kracht en helderheid van zijn energie. Ik ga naar Alex’s chi gong lessen , omdat door de beoefening van chi gong met hem ik minder dicht zit, me lichter voel en helderder.
Ik consulteer hem over zaken die mijn gezondheid betreffen omdat zijn geneesmiddelen effectief voor me zijn. Zijn acupunctuur behandelingen stimuleren de doorstroming van de energie die krachtiger wordt en helderder. Ik voel me beter en heb meer energie om mijn dingen te doen." 

" Mijn zoon heeft vanaf zijn eerste levensjaar epileptische aanvallen, hij valt dan ineens neer, diverse keren per dag.
Ik heb diverse artsen geraadpleegd, zij hebben allerlei onderzoeken bij hem afgenomen en sterke medicijnen voorschreven. Deze medicatie hielp niet en we hadden een idee met ons rug tegen de muur te staan. Iemand raadde aan dokter Wu te raadplegen. Op de eerste dag dat mijn zoontje met hem in contact kwam, hielden de aanvallen plotseling voor twee weken op. Dit geeft voor ons aan dat we met Dr. Wu op het goede spoor zitten.
Hij constateerde dat er iets in zijn hersenen beschadigd is en ook met het functioneren van de lever. Dit is mogelijk het gevolg van alle medicijnen die hij kreeg op zo jonge leeftijd. Hij constateerde ook dat mijn gebrek aan energie, als gevolg van mijn drukke leven, zijn weerslag had op onze zoon. Ik kreeg kruidenpoeders en kruiden om te koken voor het kind en moest zelf chi gong gaan volgen om op krachten te komen. Ook moet ik dagelijks het hoofd van mijn zoontje masseren.
Gaandeweg heb ik geleerd dat we met onze zoon erg moet uitkijken. Voeding is van groot belang, veel groenten en fruit. Ook kan ik hem niet overal mee naar toe nemen, hij is bijvoorbeeld zeer gevoelig voor slecht weer, dokter Wu noemt dat “wind”.
Ik leer zo als het ware zelf voor dokter te spelen: te letten op de symptomen bij mijn zoontje en afhankelijk daarvan bij te sturen met medicatie en levenstijl. Dat is best moeilijk. Je wilt blijven doen wat je altijd deed. De reguliere artsen hadden mij nooit iets verteld over deze benadering. Het voegt voor ons zeker iets toe aan de verzorging van ons kind met deze onvoorspelbare ziekte." 

Er zijn ook voorbeelden van patiënten die de behandeling staken. Zij verwachten onmiddelijke resultaten, hoewel ze al jaren met hun problemen worstelen. Anderen hebben onmiddelijke verlichting van hun problemen, vallen weer terug, zijn teleurgesteld en hebben er dan moeite mee samen met doker Wu te kijken naar de oorzaken hiervan of gaan weer een andere therapie proberen.

Sommige mensen hebben er moeite mee hun gedrag aan te passen, vinden de kruidenmedicijnen te lastig of willen geen wekelijkse chi gong les bijwonen. Ook vormen de kosten een bezwaar of is de familie tegen het gebruik van andere methoden dan de Westerse geneeskunde.

Een recent voorbeeld toont dat de familie wordt overtuigd door het spectalulaire resultaat. De zoon kampte met een uitgroeisel van de huid bij de slaap. DE specialist constateerde een tumor en wilde opereren met kans voor beschadiging van het gezicht. Alex constateerde dat de zwelling van de huid een gevolg was van oververhitting van het lichaam waardoor beacterién kunnen toeslaan. In combinatie met een slechte afweer was dat de oorzaak van de zwelling. Door een aanpasssing van de wijze van eten, meer yin voedsel, en een aanpassing van de levesstijl, niet in de zon, niet in een hete omgeving verkeren en door het bevochtigen van de zwelling met speciale kruiden medicijnen schrompelde de tumor binnen een maand ineen. De gaafheid van het gezicht was behouden en de patiënt heeft geleerd zulke problemen in de toekomst te vermijden. De familie stond versteld en had geleerd dat er op een andere manier met problemen van het lichaam kan worden omgegaan.

Dokter Wu oefent geen druk uit, laat de mensen vrij, ook al weet hij dat hij ze als geen ander kan helpen een beter leven te leiden.