Himalaya geneeskunde

Voor de Westerse geneeskunde met zijn vele specialiteiten is het bijna ondenkbaar dat één dokter zoveel problemen aankan. Dr. Wu is afgestudeerd in China in de Chinese en Westerse geneeskunde. Doordat hij het beste van 2 werelden combineert krijgt hij het beste resultaat voor de patiënt. Dr Wu ontwikkelde zijn eigen genezingsmethode en noemde die Himalaya geneeskunde, naar de overweldigende energie van het Himalaya gebergte. De benadering van dokter Dr.Alex Wu is uitzonderlijk. Dat zult u geleidelijk ontdekken. Zijn enorme intuïtie past hij toe in het contact met patiënten. Daarbij volgt hij een klassieke benadering die is aangepast aan de moderne tijd.

Himalaya geneeskunde heeft resultaten, waar de Westerse geneeskunde z’n grenzen heeft. Beide benaderingen vullen elkaar goed aan. De Chinese kruiden medicijnen kunnen de effecten van chemische medicijnen neutraliseren. Dat geldt zelfs voor chemotherapie.

Zo is de Westerse geneeskunde goed in opereren, maar is de Chinese geneeskunde erop gericht operaties te vermijden door problemen bij de wortel aan te pakken en de harmonie van lichaam en geest te herstellen. Operaties brengen immers altijd schade toe aan het lichaam: de weefsels, spieren, worden doorgesneden en de doorstroming van bloed, vloeistoffen en energie stagneert. Ook brengen ze geestelijke spanning teweeg en kan de narcose schade aan de hersenen veroorzaken. Opereren wekt de suggestie dat het probleem met wortel en tak wordt uitgeroeid. Maar dat is niet zo, omdat de oorzaak niet wordt bestreden. Dokter Wu maakt er een grap van : snijdt het weg, gooi het weg.

Bij dokter Wu is de patiënt ook student. Van de patiënt wordt een actieve houding in het genezingsproces gevraagd. Er wordt uitleg gegeven over de aard van de symptomen en met de patiënt wordt nagegaan wat de oorzaken kunnen zijn. Daarna wordt uitleg gegeven hoe de symptomen te bestrijden zijn met actieve inzet van zowel dokter als patiënt.

In het Westen zijn we gewend een vrij passieve houding aan te nemen als we ons niet goed voelen. Meestal onderdrukken we de symptomen een tijdje en denken dat het wel over zal gaan. Eenmaal de stap genomen om naar de dokter te gaan, laten we het aan de dokter over is te vertellen wat er aan de hand is en een therapie voor te schrijven. We zijn bereid pillen te slikken, behandelingen te ondergaan . Of het helpt is vaak onduidelijk. Bovendien hebben we te maken met het placebo effect waardoor een nep pil even goed blijkt te werken als een ” echte” pil. Wel zijn er de bijwerkingen die even vervelend kunnen zijn als de klachten waarvoor we kwamen. Maar omdat we ons lichaam meestal slecht waarnemen blijven deze onopgemerkt, tot ze hun kans grijpen.