Diagnose

Himalaya geneeskunde helpt bij vrijwel alle problemen van lichaam en geest: De diagnose die van u wordt gemaakt, heeft betrekking op het hele lichaam.
Het functioneren van onze organen: hart/longen, lever/ milt/ nieren, en maag/darmen staat centraal. Daarbij worden begrippen als vocht, droogte, wind, kou, warmte gebruikt. Ook worden energieblokkades geconstateerd of een onevenwichtige verdeling.
Omdat de patronen in het lichaam steeds veranderen, wordt de diagnose regelmatig herhaald. De ene keer is het hart zwak, een volgende keer de longen. Het lichaam is één en al verandering. Daarnaast heeft ieder zijn kenmerkende zwakheden. Ook draagt het wisselende weer aan de veranderingen bij.
Bij de diagnose worden pols, tong en ogen, gelaatskleur en de algehele energie geobserveerd. Daarbij legt Alex Wu een ongekende concentratie en inlevingsvermogen aan de dag.

Meestal voelt Alex Wu meer pijnen en blokkades dan u zelf. Het is namelijk zo dat hoe minder energie we zelf hebben, hoe drukker we zijn, hoe minder we in staat zijn zelf onze conditie aan te voelen. We weten allemaal wel dat pas als we tot rust komen, de pijn of de vermoeidheid komt opzetten. Alex Wu kan problemen in een vroegtijdig stadium zien aankomen, terwijl we zelf niets voelen. Daardoor bezit hij de ongekende mogelijkheid problemen de kop in te drukken voordat ze zich gaan ophopen

Alex Wu maakt een nauwkeurige diagnose van je problemen en situatie. Tal van factoren zijn van invloed op je situatie: je persoonlijke geschiedenis, de energie en genetica die je bij geboorte meekreeg, je levensstijl en bezigheden, je leeftijd, het jaargetijde. Door het voelen van de pols en het observeren van de patiënt kan Alex Wu in zijn eigen lichaam voelen waar de problemen zitten. Hij kent de namen die de Westerse geneeskunde aan de ziekten heeft gegeven, maar zijn diagnose is voor elke persoon uniek. Hij beschrijft exact de plekken in het lichaam die de problemen veroorzaken, heeft geen instrumenten of apparatuur nodig. Hij kan op die manier de pijn en blokkades lokaliseren, welke botten zijn beschadigd, welke organen niet goed functioneren, hoe de kwaliteit van het bloed is.

Het invoelingsvermogen van Alex Wu beperkt zich niet tot uw aanwezigheid. Ook als u afwezig bent kan Alex Wu opgeschrikt worden door uw pijn en problemen. Als u er prijs op stelt, kan hij u zelfs telefonisch waarschuwen. Zo kan het van belang zijn als u van hem bericht krijgt dat uw hart in problemen verkeert. Als u dan zijn suggesties opvolgt, kan erger worden voorkomen. De reikwijdte van Himalaya geneeskunde strekt verder dan de spreekkamer of behandelkamer