Chi gong beoefenen

Centraal in de genezingsmethode is daarom de Himalaya qi gong, een speciale vorm van qi gong die door Alex Wu zelf is ontwikkeld, Door wekelijks onder zijn leiding de qi gong oefeningen te doen krijg je een krachtige impuls om jezelf te genezen. Eerst vindt een reinigingsproces plaats. Afvalstoffen, negatieve energie en energieblokkades worden opgeruimd. Dit proces kan enige tijd duren, is voor sommigen erg pijnlijk. Het vereist wilskracht en vertrouwen in de capaciteiten van dokter Wu. Meestal willen we snel resultaat als we eenmaal bij dokter Wu zijn gekomen. We hebben dan al een lange weg achter de rug van beloftes en hoop die weinig resultaat hadden.

Aanvullend op de qi gong is het innemen van kruidenaftreksels of kruidenpoeders. Deze combinatie van methodes maakt dat je snel geneest. Als je qi gong blijft volgen blijft je toestand op peil en kan je voorkomen dat je ziek wordt. Maar weinigen zijn bekend met de Chinese bewegingsoefeningen die qi gong worden genoemd. tai chi en kung fu zijn bekender. Ook yoga is bekend, een intensief gezondheids- en bewegingssyssteem dat afkomstig is uit het Hindoeisme. De bron van de Chinese systemen is het Daoïsme.
De variant van qi gong die dokter Alex Wu toepast, heeft hij Himalaya qi gong genoemd. Zijn inspiratiebron is niet zozeer een religie maar de geneeskrachtige energie van het Himalaya gebergte. Chi gong wordt staande beoefend en is een combinatie van meditatie/ concentratie, bewegingsoefeningen en ademhalingsoefeningen. Chi gong betekent de kennis van het manipuleren van de chi. De chi stroomt in en uit en door het lichaam en komt op sommige punten samen. Deze worden de drukpunten genoemd De beoefenaar keert met zijn aandacht steeds terug naar de drukpunten die zich in de handpalmen bevinden.

Door de beoefening van Himalaya qi gong komen de energie van de natuur, van de leraar en van de beoefenaar samen. De leraar stuurt de energie door het lichaam en maakt blokkades in de doorstroming vrij. Alex Wu zegt altijd: stilstaand water stinkt: de energie, het bloed, de vloeistoffen in het lichaam moeten stromen om alle processen en functies van lichaam en geest mogelijk te maken. Himalaya chi gong is een bijzonder krachtig instrument. De beoefening duurt 20 -30 minuten Na afloop voel je je herboren. Himalaya qi gong kan alleen onder leiding van de leraar beoefend worden. Alleen hij kan controleren of de energie blijft stromen en geen blokkades ontmoet.

In tegenstelling tot andere tai chi of chi gong leraren -en er zijn er  veel- hecht Alex Wu geen belang aan het precies uitvoeren van de oefeningen. Ook de ademhaling dient op een natuurlijke en niet gestuurde wijze plaats te vinden. Ons denkproces kan namelijk de doorstroming van de chi belemmeren. In het Westen is dat een erg belangrijke factor. We voelen ons lichaam onvoldoende, maar denken des te meer.

Zo willen we graag de oefeningen thuis doen, om des te sneller resultaten te behalen. Vergeet het, het is zonde van uw inspanning. U heeft echt de aanwezigheid van een gekwalificeerde leraar nodig die de chi in goede banen kan leiden. Diegenen die anders beweren, zijn uit op goedkoop succes.