Wie is dokter Alex Wu

 

 

 

 

 

 

 

Alex Wu is gediplomeerd qi gong leraar en dokter in de traditionele Chineeskunde. Hij geeft les in qi gong, geeft lezingen en is te consulteren. Hij is specialist in de toepassing van plantenmedicijnen.

Hij geneest mensen met de ziekte van Crohn, en weet raad met het chronisch vermoeidheidssyndroom. Hij is specialist in het genezen van een hardnekkige droge hoest en ontstoken schildklier. Hij weet alles over het ontstaan van huidziekten als eczeem en psorias ( de buitenkant weerspiegelt de binnenkant). Hij begeleidt mensen die bestraald worden voor kanker, ook weet hij raad bij hartritmestoringen en beroertes. Voor artrose en reuma kunt u ook bij hem terecht. Eveneens voor depressies, ADHD en burn out verschijnselen.

 

Dokter Alex Wu is in China geboren in 1959 in het Himalayagebergte .

Zijn moeder was arts en zijn vader ingenieur. Hij heeft het artsenvak van geboorte af meegekregen. Hij leerde qi gong en kruidengeneeskunde van geleerde mensen die hun inspiratie vonden in de krachtige energie van de Himalaya. Hij ging erop uit om planten te verzamelen in de bergen en leerde de bij overlevering bekende geneeskrachtige effecten. Hij volgde de artsenopleiding in zowel de traditionele Chinese geneeskunde als in de Westerse geneeskunde. In de Chinese ziekenhuizen worden namelijk beide toegepast. Zijn leermeester in de qi gong en kung fu was meester Fang. Als een van de weinigen wilde Alex Wu de leer van de qi voor geneeskundige doeleinden toepassen en niet voor de vechtsport. Hij genas op 13 jarige leeftijd al familieleden en was op zijn 30 ste hoofd van een kliniek voor de behandeling van kanker. Op 33 jarige leeftijd vertrok hij naar Tibet en vandaar via India, het Midden Oosten naar het westen. Zoals meer wijze mensen uit zijn traditie heeft hij zich eveneens toegelegd op de schilderkunst, kalligrafie en dichtkunst. De oude technieken past hij toe voor moderne doeleinden.

Hij vindt hierin een tegenwicht voor alle problemen die hij van de patiënten ontmoet. Omgekeerd vinden de patiënten inspiratie in zijn kunst.

In Nederland is hij beschikbaat als privé dokter in de traditionele Chinese geneeskunde en als qi gong leraar. Hij heeft een heel eigen methode ontwikkeld die hij Himalaya geneeskunde noemt. Desgewenst werkt hij aanvullend en versterkend op de behandeling in ziekenhuizen. Ook heeft hij een compleet preventieprogramma.

Hij heeft zijn jeugd en reis naar het Westen beschreven in het boek “Himalaya qi gong”, uitgave 1979, Forum, Amsterdam.

Zijn werkmethode en filosofie heeft hij uiteengezet in :"Chinese medicine and Himalaya qi gong", 2009, uitgeverij Boekenbent.